Бъдещето е маслото от Алгея
Богато на Омега-3 масло от водорасли – 100% веган
Растителни омега-3 директно от източника
Микроводораслите, с тяхната уникална фотосинтеза, формират основата на нашето съществуване. Те обитават основни хранителни вещества като омега-3 мастни киселини, които индиректно попадат в нашата диета чрез риба и морски дарове. Маслото от водорасли или морски водорасли е толкова добра алтернатива на консумацията на риба. Това ни позволява да отидем директно до източника!
Въпреки че водораслите представляват важна основа в нашата хранителна верига, все още знаем много малко за тях. Това се променя бързо с нарастващите усилия за научноизследователска и развойна дейност. Съществуват около 1 милион различни вида водорасли, така че изследователската задача е огромна и изисква търпение. Водораслите Chlorella и Spirulina са известни от няколко години, но тези видове водорасли имат само незначително ниво на омега-3. С откриването на водораслото Schizochytrium имаме достъпно водорасло, богато на омега-3, което е истинска алтернатива на консумацията на риба. Очаква се в бъдеще да бъдат открити няколко вида водорасли с високо съдържание на омега-3.
Високите дози масло от водорасли са не само добра алтернатива на консумацията на риба, но и може би единственият начин за глобално снабдяване на населението с омега-3 мастни киселини. Както знаем, устойчивият риболов има своите естествени ограничения. Култивираните водорасли, от друга страна, предлагат устойчива алтернатива. Добре е за нашето здраве. Добър за океаните.
NORSAN Масло от водорасли
Маслото от водорасли NORSAN се извлича от микроводораслите Schizochytrium sp. Този вид водорасли се състои от микроскопично малки едноклетъчни водорасли. Те са особено богати на веганските омега-3 мастни киселини DHA и EPA.
Водораслото се култивира в изкуствена морска вода и след това ферментира във водна среда. Суровият нефт се извлича с помощта на центрофуга. Процесът е особено щадящ за мастните киселини. Маслото от водорасли NORSAN се произвежда в безкислородна производствена среда, така че нашето масло е оптимално защитено срещу окисление. Окисляването причинява неприятна миризма и влияе негативно на вкуса. Степента на окисление (стойност на TOTOX) – наричана още стойност на “свежест” (колкото по-ниска, толкова по-свежа) – е в ниския диапазон от 4 и по този начин илюстрира високата свежест на маслото от водорасли. Благодарение на отглеждането на водораслите, маслото от водорасли също е с много ниско съдържание на замърсители.
Производственият процес на нашето масло от морски водорасли е устойчив и щадящ околната среда. Морските микроводорасли, които използваме в Omega-3 Vegan, не се добиват директно от морето. Те се отглеждат в големи контейнери в изкуствена морска вода. Това пести морски ресурси и запазва хранителната база за рибите. Освен това рибата обогатява своето съдържание на омега-3 с водорасли. По този начин не се намесва в естествената екосистема на морето и се спестяват ресурсите от риба и крил.
КАКВА Е РАЗЛИКАТА С Ленено масло?
Както маслото от водорасли, така и маслото от ленено семе са растителни източници на омега-3 мастни киселини. Въпреки това, лененото масло съдържа само алфа-линоленова киселина (ALA), която е прекурсор на EPA и DHA. Превръщането на ALA в по-ценните EPA и DHA мастни киселини се извършва в тялото само в малка степен. Следователно регулирането на дефицита на EPA/DHA не може да се постигне само чрез прием на ленено масло. За разлика от тях, „морските“ омега-3 мастни киселини EPA и DHA се намират в някои масла от водорасли.